De finale van de intro
Zo, dan heb ik nu eindelijk tijd om wat bij te slapen en natuurlijk een leuk verhaaltje op m'n blog te plaatsen.
Vrijdag had Sev voor ons een echte lekkere duitse aardappel-salade met worst gemaakt hetgeen erg lekker smaakte. Na het eten hebben we Sev de cadeautjes gegeven die we voor hem gekocht hadden. Sev is de jongen die de kamer naast mij heeft en als bezigheid houd hij bij hoeveel spinnen hij gedood heeft op zijn kamer. Dit lijstje groeit bijna dagelijks en zit al boven 10. Tjah, het blijft een kelder... Nou, om hem wat te helpen met zijn jacht hebben we hem wat spiderman-magneten gegeven. Daar moet een spin wel van wegblijven dachten wij. Deze hangen nu gezellig op de wasmachine, koelkast en een paar op zijn kamer. Om de overgebleven spinnen aan te kunnen hadden we een erg lief prinsessen toverstaf gegeven, met het idee dat hij dan de spinnen om kan toveren in mooie Zweedse dames. Ik heb her nog geen één gezien, dus ik denk dat het (nog) niet werkt.... Zo hadden we nog een paar zinloze maar grappige cadeautjes gevonden en deze brachten de sfeer er goed in.Toen het tegen half 11 aanliep ben ik richting karen (de studentenvereniging) gelopen omdat daar een feestje was. Het zoveelste feestje na 2 weken weinig slaap zorgde voor een aardig lege zaal, maar zoals verwacht waren de bekende gezellige gezichten nog steeds aanwezig. Binnen was de muziek boven verwachting goed. Normaal draaien er 2 jongens nogal suffe plaatjes, maar dit keer was er iemand die er wel meer van wist! Erg gezellig!
Zaterdag zou een erg spannende dag worden. De afgelopen weken konden we in teams punten winnen. Met het spex (toneel) bakten we niet veel, maar hetvolleybalging erg goed. De andere activiteiten gingen wel aardig. Zaterdag was de grote finale in de vorm van een studenten-olympiade waarin we in teams van 10 man verschillende dingen moesten doen. Voordat dit alles begon liepen we in een grote stoet vanaf de universiteit richting hethartjevan de stad. Hier begonnen wij als IC (international committee) lekker strijdlustige liederen te zingen en bedachten we een jel. Alle zweden deden waar zij goed in zijn, en dat is zwijgen. Het zijn echt verlegen mensen hier! Ons eerste onderdeel wasstier-rijden. Dit ging ons niet heel goed af. Van de drie pogingen bleef er maar één echt even zitten. Daarna was het de beurt om te gaan summo-worstelen in grote pakken. De eerste maakte gehakt van de (vrouwelijke) tegenstander, maar helaas werd onze tweede man ingemaakt door eenbulldozervan 'Dalo' (de informatica-vereniging). Toen was ik aan de beurt bij het onderdeel 'B.O.O.M.fight'. Hierbij moest je op een balk gaan zitten, en elkaar slaan met een zware, zachte zak. Wie het langst blijft zitten wint. Eerst mochten onze drie mannen tegen drie vrouwen van 'Beware', de 'gedrags-wetenschappers'. Na het probleem van 'je slaat geen meisjes' te hebben overwonnen, als ze mij 3 keer slaan mag ik terugslaan ;-), vielen ze bij de eerste de beste slag. Toen mocht Dalo tegen Beware en zagen we een paar flinke jongens de balk op gaan. Daarna moesten wij tegen deze grote jongens. Gelukkig maakte onze 'kapitein' (zo noemde we hem) gehakt van de grootste en won ik de aller laatste partij zodat wij onverslagen van de balk wegliepen. Na even rust kregen we een lijst metattributendie we moesten verzamelen. (ik zal een foto uploaden) Maar dingen als golfclub, bankmedewerker en een leraar met 10 jaar ervaring waren niet de gekste. Vlug liep ik langs huis om daar een duits-nederlands woordenboek van Sev te lenen.Het volgende onderdeel was 'pimp my go-card'. En aangezien wij dit niet wisten hadden wij geen onderdelen om onze zeepkist te versieren. Gelukkig wisten we nog wat bij elkaar te flansen en maakte we er zo nog wel iets van. Het eindresultaat was dat we als 3e mochten starten. Oftewel: afgelopen weken hebben we ECHT goed gepresteerd als international committee. Helaas waren we niet heel goed op dit onderdeel. Maar gelukkig werden we nietgediskwalificeerdwegens het nalaten van de regels zodat we toch als 4e eindigde!
Over 2 uur zou de Dinner-party beginnen en iedereen ging naar huis om even tedouchenen een power-nap te nemen. Van de vorrige sitning had ik geleerd dat vooraf wat eten geen overbodige luxe is, dus na mijn douche heb ik maar een pizzatje in de oven gelegd en heb ik deze lekker rustig op gepeuzeld. Bij de sitning zelf zat ik naas een gezellige, goed gemonde Zweedse jongen. Deze wilde mij met alle plezier wel even uitleggen wat er gaande was. Het meeste ging in het Zweeds, dus dat kon ik wel gebruiken. Zo heb ik nog wat liedjes geleerd, die ik uiteraard inmiddels weer vergeten ben... De sitning zelf was niet erg speciaal, maar wel gezellig. Het feest wat erna kwam was weer vertrouwd. Slechte muziek en nog minder mensen dan gister. Gelukkig was het in de kroeg ernaast gezelliger. Hier met een paar mensen gezellig aan een tafeltje gezeten.
Zondag was voor mij weer een spannende dag. Als afsluitende activiteit hadden ze bedacht om een katerontbeid neer te zetten. En niet zoals wij dat kennen een broodje ei met spek, nee, ze wilde taco's maken! Als brunch.... dus... Nou ze waren donderdag nogal kort in mensen, dus had ik aangeboden om te gaan helpen. Vrijwilligers werk doen noemen ze hier 'slaven'. Vol bewondering dat iemand van de IC dat al ging doen werd ik daar onthaald. 's ochtends vroeg, 10 uur, begonnen we met het snijden van de groente, bakken van het vlees en ontdooien van de shell's. Tijdens het snijden was het moeilijk een gesprek te hebben met de gene naast mij. Zo verlegen... Alsof ze bang zijn voor hun engels, hetgeen dus echt super goed is bij de meesten! Maar goed, na zelf lekker gegeten te hebben, alles te hebben schoongemaakt ben ik thuis lekker gaan niksen en vooral vroeg in m'n bed gaan liggen. Want een lange nacht kon ik gebruiken!
Vandaag, na ruim 12 uur slapen richting campus gelopen om met en project wat afspraken te maken. De gene die het meest te zeuren had was er niet, hetgeen alles wel lekker makkelijk maakte. Hierdoor kon ik ruim op tijd een kaartje gaan kopen voor de cruise naar Helsinki. We gaan de 14e met een feestboot richting Helsinki. Deze doet daar 15 uur over, dan 8 uur in Helsinki en dan weer 15 uur terug! ticket kost 65 euro waarbij dan gratis vicking-buffet met gratis drinken bij zit. En natuurlijk gaan we op die boot flink feesten! Goed, ik was blijkbaar niet de enige want er stond al een mega grote rij voor de deur! Mooi, het wordt dus gezellig. Ik heb nu een ticket, maar ik moet hopen dat er genoeg mensen boven de 23 zijn, want er mag maar 20% onder de 23 mee... Laten we hopen!
Vandaag ben ik na de college's naar een floorball training gegaan. Hier hebben we een aantal wedstrijden gespeeld. Het is bijna hetzelfde als ijshockey, maar dan in een gymzaal. Erg vermoeiend, vooral erg vermoeiend! Echt training hebben we nog niet gehad. Dit was ook vorige week bij het volleybal, maar dat doen ze de eerste paar weken om mensen een beetje een vertrouwen te geven. Bijna allemaal internationale studenten, dus de voertaal is engels en dat bevalt me prima. Hier gaan we terug komen!
Woensdag ga ik naar een bijeenkomst om te kijken of ik kan helpen bij het organiseren van een Octoberfest, donderdag staat een karaoke avond met de IC op het programma en zaterdag avond is er een culturele avond in Västeras. Dan zijn er een aantal dingen gratis te bewonderen en gaan we vanuit Karen met een groep dingen doen. En als afsluiter is er vuurwerk. Ziet er allemaal erg gezellig uit!
Eerste even iets anders:
GEFELICITEERD!!!!!!!!! Deze mooie week, week 37, vieren wij natuurlijk met z'n allen een feestje! Woei!!!
Goed, nu de reactie op je verhaal:
Pfff.. En wij zijn hier al hard aan het blokken.. En jij maar feesten en dingen organiseren en nog meer feesten... Oh en als je nog tips wilt krijgen hoe je goed zat kunt worden op die party boot, dan moet je Mattijn vragen, die kon er tijdens de studiereis 2 jaar geleden wat van! Alhoewel hij volgens mij toen nog niet de ergste was....
Het klinkt in ieder geval nog steeds allemaal supertop! Heeeel veel plezier en tot lezens :)
Liefs, Marlous
Ik ben vandaag toch wel echt aan de bak gegaan hoor! morgen de 4e deadline, en er moet nog wel het één en ander gebeuren... Maar gelukkig is de stof niet heel moeilijk. Usecases in Star-UML....
Aan de bak? Tuuuuurlijk jongen.
In je verhalen komt het ene feest na het andere voorbij ;-)
En bij Deadline kan ik me ook wel iets anders voorstellen!
Hier in Nederland gaat alles gewoon door; de herfst is begonnen, het fietspad ligt al vol blaadjes :-(
Veel plezier op de cruise naar Helsinki B-)
Eric v#