Het eerste college
Gister was het dan zo ver, m'n eerste college. 'Softwareengineering1' stond op het programma. Na de intensieve introductie, die feestjes vreten energie, was ik wel blij dat ik even kon uitslapen want het college begon pas om 13:15.
De indeling van de campus hier is vrij duidelijk en ik had dan ook geen problemen om het lokaal te vinden. Ik had zelfs nog even tijd om te kijken waar de 'rookies' mee bezig waren en langs wat kraampjes met info te lopen. De rookies zijn de Zweedse éérstejaars die maandag een introductiedag hadden. De kraampjes waren helaas niets, maar het kijken naar de rookies was gelukkig wel erg vermakelijk. :-)
Wie ik moest verwachten in de collegezaal wist ik eigenlijk niet. En over hoeveel mensen er zouden komen kon ik alleen maar raden. De zaal was vrij klein, voor zo'n 30 a 40 mensen. Toen het college begon viel mij de grote hoeveelheid Indiërs op. Misschien was 1/3e van de mensen wel uit die omgeving. Wat me ook erg verbaasde, maar wel erg positief, was het aantal vrouwen. In Eindhoven zitten er bij mij in de klas misschien 2 terwijl er hier 2 Zweedse vrouwen en nog een aantal buitenlandse. Zo ook een meid naast mij.
Na een half college over hoe het vak in zijn werk ging, dan college, dan 'lab-hour', dan tentames, enzovoort, kregen we een pauze. De meid naast mij kwam uit Nigeria en ging hier haar master doen. Na een kwartiertjeging het college verder met wat het vak ging inhouden. Sommige mensen vertrokken en andere kwamen daarvoor in de plaats. Nu zat het lokaal echt helemaal vol dus maar even afwachten hoe het verder gaat. Tijdens het college gingen er een aantal telefoons af. Ik weet niet hoe dat is in andere landen, maar ik ben gewend dat je je telefoon uit, dan wel stil zet. Blijkbaar vinden andere dat dus niet.
Na het college even snel een boodschap gedaan en toen ik thuis kwam vroeg Zev of ik mee wilde eten als hij goed gevulde soep maakten. Nou, dat klonk wel lekker en zo hebben we lekker samen gegeten. Na het eten wilde ik gaan sporten, maar toen ik nogmaals op de website keek bleek dat pas volgende week te beginnen. Samen met 2 andere besloot ik richting de rookies te gaan. Deze zouden rond 5 uur naar een veldje gaan om daar spelletjes te doen en natuurlijk bier te drinken. (Het blijven studenten!) Met goede hoop vertrokken wij na het eten, 7 uur ofzo, naar dat veldje waar ze gelukkig nog bleken te zitten. Eigenlijk best gezellig, al die rookies die druk bezig zijn met stomme spelletjes enzo. Natuurlijk hoorde wij er niet echt tussen, maar zodra er een paar fatters met ons kwamen kletsen was het ijs gebroken en werden we toch meer verwelkomd. Na een aantal nieuwe mensen te leren kennen kwam er ook een meid bij staan die ik herkende van het college. Dit bleek te kloppen en dat onderwerp hebben we snel aan de kant gezet, want ik werd gevraagd voor een spelletje 'caps'. Dat is een zweeds drinkspelletje waarbij je met een groepje in een rondje gaat zitten met van iedereen een bekertje gevuld met een bodempje van wat hij op dat moment drinkt (bier dus). Één persoon begint met het gooien van een kroonkurk en probeert deze in de cup van een andere te gooien. Raakt hij, dan moet die persoon gooien, mist hij, dan drinkt hij zijn bekertje leeg en plaatst een nieuwe terug. Dan begint de gene links van hem opnieuw. Best simpel en erg gezellig! Om 12 uur vonden de meesten het wel welletjes en zijn we naar huis gegaan om lekker te slapen.
Vandaag had ik vrij, gewoon niets te doen. Vier huisgenootjes vroegen of ik mee ging naar een 'kasteel', er was namelijk nog een plek vrij in de auto. Nou, een beetje 'side-seeing' klinkt niet verkeerd dus ik ging mee. De rit erheen bracht ons over een erg leuk, klein en smal weggetje, door het prachtige land van Zweden. Het grote, oude landhuis was dicht maar we zijn er even omheen gelopen. Toen zagen we niet zo ver weg een groep ree'en zitten. Daarna zijn we lekker in het zonnetje gaan zitten. Wat een heerlijk land! Ik dacht dat het hier koud was, maar in m'n t-shirt was het toch echt prima te doen. Uiteindelijk zijn we toch even de bossen in gelopen. Toen maar teruggegaan zodat we nog wat thuis konden doen.
Vanavond zijn we weer uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst (feestje?), nog even zien of er animo voor is. Maar laat wordt het in ieder geval niet, want morgen ochtend heb ik 'lab-hour' en daarna college. Ben erg benieuwd wat het inhoud, maar dat zien we morgen.
Hej då,
Peter
Ik volg nu weer college bij BMT. Mannen zijn in de minderheid ;-)
klinks als het buitenland, of zijn er dan echt plekken in Nederland waar dat kan?
Tssss, dat studeren daar is dus helemaal niet zo verkeerd.. Kom je nog wel terug? :O
Volgens local's hier is dat de eerste week. Maar jah, die zweedse dames in de klas zijn geen verkeerde verandering!
Of ik terug kom? Natuurlijk kom ik terug! Wat moet ik nu zonder het oude vertrouwde nederland?
Heyhey! Je verhalen klinken echt super!! ik moet zeggen dat ik veel herken van mijn minor en ben best een beetje jaloers op je :P maar ik ben op dit moment een reunie aan het plannen met mensen van London, dus dat komt helemaal goed!! Daar was het ook de normaalste zaak van de wereld om je telefoon aan te laten en weg te lopen van de les als je gebeld werd...
Voor iemand met dyslexi schrijf je toch lange verhalen :P das goed hoor!! Ga vooral zo door.
Van de intro in Eindhoven heb ik helemaal niets meegekregen dit jaar. Ik was nog in Griekenland, maar wel veel goede verhalen gehoord natuurlijk :P Ow en het klimmen is weer begonnen. Je hebt vast gehoord dat er nu strengere trainingen komen :s Dat vind ik natuurlijk niets :P Ga je daar ook beginnen met klimmen?
nou super veel plezier daar!! en tot snel!!
Hee iets specifiieker over dat oude vertrouwde nederland... Wat moet je zonder alle B.O.O.M.en???