Na de intro

De introductie-dagen zitten er nu dan op, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. Nog steeds vind ik het behoorlijk wazig allemaal. Gelukkig ben ik er van overtuigd dat het allemaal wel goed gaat komen. Proberen is immers één van de betere manieren om dingen te leren.

Afgelopen drie dagen waren niet heel erg intensief, maar op zich wel erg gezellig voorzover het geregeld was. Van veel mensen hoorde ik dat de Zweden goed georganiseerd zijn, maar ik moet mijn mening daar toch enig sinds van bijstellen. Op tijd zijn ze zeker en dat vind ik erg fijn, maar sommige dingen willen wel eens op het moment nog geregeld moeten worden. Zo is het erg enthousiast om 's avonds nog een groep van ruim 250 man buiten aan te spreken. Zeker voor een meisje wat kop en schouders kleiner is dan ik. Gelukkig kwam er al snel een kleine megafoon die wonderen verrichte.

We zijn in kleine groepjes steeds een dagdeel bezig gehouden met activiteiten. Een 'interactive-stads-toer' in groepjes van vier hebben weeergisterengedaan. Dit betekende posten zoeken (met behulp van een kaar met daarop de locaties aangeduid) en daar dan een vraag beantwoorden. Deze vragen gingen dan over het Zweedse leven zoals 'welke van de drie wetten bestaat niet'. Erg interesant en zo leer je ook nog eens wat. Helaas wilde ze na het geven van ons antwoord niet zeggen of we deze goed hadden. Dus echt wijzer ben ik er niet van geworden.

Gister gingen we naar één of ander gebouw waar we in dezelfde groepjes van vier puzzels moesten oplossen. Je kreeg een electronische sleutel waarmee je kamers kon openmaken. Als je de puzzel binnen de juiste tijd had opgelost kreeg je punten en anders ging je zonder weg. De puzzels waren verschillende combinaties van fysiek, tactiek en nadenken. Erg gezellig en we hebben met z'n vieren zeker een goede tijd gehad. Vooral toen we doorkregen dat je een puzzel meerdere malen kon proberen.

Vandaag zijn we dan bezig geweest met 'Zweedse buiten sport en spellen'. Eigenlijk gingen we gewoon naar een veldje waar we konden frisbeeën, volleyballen en een paar totaal onbekende spelletjes. Vooral deze vond ik erg leuk om te leren. Toen viel mij op dat de oosterse mensen niet heel erg goed zijn in sport. Doen zij dit 'thuis' nooit? of doen zij daar gewoon totaal andere dingen? Maar dat maakt het kijken naar stelt-lopen natuurlijk wel erg grappig! En na wat hulp konden zij dan ook wel echt een stukje lopen met die onhandige dingen.

Dit is natuurlijk een erg gezellig programma en ik weet niet of het komt door de vreselijk drukke en goed georganiseerde intro in Eindhoven, maar deze intro viel wel een beetje tegen. Gelukkig wisten wij als studenten daar zelf nog wel wat van te maken. Eergisteren was er een feestje in één van de studenten-flats wat erg gezellig was en gister zijn we lekker wezen feesten in de soos 'Kären' waar ik erg heb genoten van de internationale studenten, de drank EN!!.. de zweedse dames die hier voor het eerst echt meededen.

Morgen beginnen dan de colleges. Stieken toch best wel zin in. Eens zien hoe dat er hier aan toe gaat. Jammer is dat ik dan wel veel minder tijd heb voor leuke dingen. Een tripje naar het hoge noorden, naar Helsinki voor een dagje of weekend, naar Eskilstuna (gratis bus voor studenten van het MDH omdat daar een faculteit zit) voor een dagje, specialedinertjesen natuurlijk de geweldige studentenfeesten!

Fantastisch om hier te zijn!
Peter

Hans

Hé globetrotter, zo kom je nog eens ergens! Iets verder dan een dagje Oud Valkeveen zoals bij ons vroeger ;)
Geniet van het mooie Zweden en laat ons meegenieten middels je foto's en verhalen. Succes!

Marlous

Tsja, jij bent hier natuurlijk binnengerold met een fantastische intro vanwege die leuke begeleiders die jij had! Dus dan valt zo'n intro in Zweden wel tegen... Maar dat is natuurlijk appels met peren vergelijken he!
Scheelt natuurlijk ook dat daar niet iedere avond een drankfeest is en je in Eindhoven inmiddels de weg kent en zelf wel weet hoe je je tijd kunt doorbrengen als iets wat minder goed geregeld is...
Anyway, ik hoop dat de colleges gaan bevallen... Zal ook wel even wennen.
Succes in ieder geval en:
Ofta nöje! (als je een beetje zweeds kan...)

Groetjes Marlous